top of page

Professional Group

Publiczna·899 uczestników

Czy ktoś ma realne doświadczenia z tym modelem?

Cześć wszystkim! Zastanawiam się nad montażem pompy ciepła LG Therma V do mojego domu jednorodzinnego na Śląsku. Dom jest dobrze ocieplony, ma 150 m², ale obecnie ogrzewam go gazem i rachunki zaczynają mnie przerastać. Słyszałem, że pompy ciepła to dobra alternatywa, ale różne opinie na temat LG trochę mnie niepokoją. Czy ktoś ma realne doświadczenia z tym modelem? Jak wygląda efektywność w mroźniejsze dni i czy faktycznie można liczyć na niższe koszty ogrzewania?

6 wyświetleń
Irina Tkachuk
Irina Tkachuk
przedwczoraj

Hej, mam LG Therma V w swoim domu od dwóch lat i mogę podzielić się kilkoma spostrzeżeniami. Po pierwsze, w umiarkowanej temperaturze sprawdza się świetnie – rachunki za prąd są niższe niż za gaz, ale oczywiście wiele zależy od taryfy i izolacji domu. Mam 180 m², podłogówkę na całym parterze i grzejniki na piętrze, i powiem szczerze, że przy -10°C pompa jeszcze daje radę, ale przy większych mrozach musi wspierać się grzałką, co niestety podnosi koszty.

Jeśli chodzi o montaż, bardzo ważne jest, żeby zrobić go u sprawdzonych fachowców. Wybierając pompy ciepła Śląsk, warto zwrócić uwagę na doświadczenie instalatora i dostęp do serwisu, bo nie wszystkie firmy oferują wsparcie na poziomie, jakiego byśmy oczekiwali. Na przykład tutaj: pompy ciepła śląsk można znaleźć sporo informacji o dostępnych opcjach i firmach zajmujących się montażem w regionie.

O grupie

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

• Facebook

©2021 Związek Zawodowy Muzyków RP

bottom of page